Wat is E-foilen?

Efoil Les Brabant

Sport, iets waar we het vaak over hebben met vrienden en collega’s. Voornamelijk over de bekendere sporten zoals voetbal, tennis of hardlopen. Als mensen aan mij vragen wat voor sport dat ik uitoefen krijg ik vaak de volgende reactie. Eerst verwarring (wat is e-foilen?), dan nieuwsgierigheid en uiteindelijk enthousiasme! Hopelijk kan ik middels deze blog al de eerste verwarring wegnemen door uit te leggen wat E-Foilen is.

Een E-foil kan je zien als een elektrische aangedreven surfboard. Door een mast en wings die aan het surfboard bevestigt zitten stijg je bij een bepaalde snelheid op uit het water. Je zweeft dus letterlijk boven het water met je surfboard! Middels een hand controler kan je gasgeven, daarnaast kan je hier ook op zien hoe hard je gaat en hoeveel batterij je nog over hebt. Het mooie aan E-foilen is dat je hier geen wind of golven voor nodig hebt. Krijg je er al een beeld bij? Hieronder een video zodat je het resultaat kan zien.

Zo’n zwevend surfboard is nog vrij duur, dit komt omdat de techniek net nieuw is en de materialen zijn duur. Het is daarnaast pas een paar jaar oud en er zijn nog maar een beperkt aantal aanbieders. Al groeit dit erg snel! Een Efoil van Fliteboard of Lift Foil kost als snel rond de €11.000,-. Er zijn echter ook nieuwe goedkopere opties zoals de boarden van Takuma en Waydoo, die kosten rond de €7.000,-, ook niet goedkoop dus!

E-foilen groeit snel in populariteit, dit is natuurlijk ook niet gek. Het is spectaculair om naar te kijken en nog leuker om zelf te doen! Er zijn een aantal aanbieders van Efoil lessen in Nederland. De meeste zitten gevestigd in Amsterdam en omgeving. Esurf School is de eerste aanbieder van Efoil lessen in Brabant. Interesse in een proefles? Neem dan snel contact op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top