Efoilen in de omgeving van Eindhoven

Efoilen Waalre

Efoilen is een relatieve nieuwe sport, hierdoor zijn er nog niet veel locaties bekend. Zeker niet in Brabant. Esurf school is de eerste aanbieder van Efoil lessen in Brabant en de omgeving van Eindhoven. Ik neem je graag mee in twee van mijn favoriete efoil plaatsen in de omgeving van Eindhoven.

Eindhoven en omgeving staat niet perse bekend om de hoeveelheid water. Er zijn echter genoeg plaatsen waar je met je efoil naar toe kan! In deze blog laat ik mijn favoriete twee plaatsen zien in de omgeving van Eindhoven. Dit zijn Landgoed Duynenwater (E3 strand) in Eersel en ’t gat van Waalre.

Landgoed Duynenwater (E3 strand)
Vanuit de Esurf School zijn we het vaakste te vinden op deze prachtige locatie in Eersel. Dit heeft een aantal redenen. Ten eerste is het een grote en diepe recreatieplas waar je voldoende ruimte hebt om te efoilen. We geven hier ook vaak onze efoil lessen, zowel voor beginners als voor gevorderde heb je hier voldoende ruimte.

Je moet in de zomer periode wel entree betalen om binnen te komen. Kom je een enkele keer dan betaal je €7,-. Wil je vaker komen dan kan je een abonnement afsluiten voor €45,-. Meer dan de moeite waard als je het mij vraagt! Een andere reden waarom we hier graag komen is omdat je bij Ruby Surf & Lounge en in het strandpaviljoen een hapje kunt eten en drinken. De sfeer is heel relaxt en ongedwongen. Je kunt hier ook terecht voor andere watersporten zoals suppen, waterfietsen en  een waterstormbaan. Kortom, een locatie die is ingericht voor een optimale efoil ervaring!

Efoil les Brabant
Efoilen Waalre

’t Gat van Waalre
Het is af en toe ook leuk om andere locaties te ontdekken. ’t Gat van Waalre is zeker de moeite waard, het is wat kleiner dan het E3 strand maar wel met een mooie ligging. Het is een populaire wandelplek waardoor je genoeg bekijks hebt. Ik heb het zelf al ervaren dat er genoeg mensen langs de kant staan te zwaaien!

Het voordeel is dat je hier geen entree hoeft te betalen, het is een openbare plek waardoor je wel erg voorzichtig moet zijn als je het water op gaat. Er worden namelijk ook duikcursussen gegeven, check daarom van te voren altijd goed of dat er andere mensen op de plas aanwezig zijn. Veiligheid is erg belangrijk namelijk.

Vanuit de Esurf School willen we graag nog op het kanaal in Eindhoven efoilen en een aantal goede spots opzoeken in de omgeving van Den Bosch. Mocht ik goede plaatsen gevonden hebben dan laat ik het zeker weten! Bij vragen kunnen jullie mij contacten via het contactformulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top